EĞİTİMDE İYİ ÖRNEK

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEK "GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI"

13.02.2024 128

13-02-2024

Oyunlar çocukların fiziki gelişimine katkı sağladığı gibi zekâsını kullanmasına da katkı sunmaktadır. Çocuk, oyun sırasında bir yandan eğlenerek mutlu olurken bir yandan da sosyalleşmekte, oyun tekerlemeleri ile dil kullanımını geliştirmekte ve oyunda aldığı rolle sorumluluk bilinci kazanmaktadır. Çocuk oyunları çocuklarda; öz yönetim, dil-iletişim, problem çözme, karar verme, liderlik, eğlenme, iş birliği yapma ve takım olma becerilerini geliştirmektedir.

Okulumuzda bu kapsamda geleneksel çocuk oyunları öğrencilere öğretildi.Okul bahçesinde kademeli olarak tüm sınıflara bir kaç tür oyun oynatıldı.Öğretilen oyunların evde,sokakta,mahallede diğer arkadaşları ve ailesi ile oynaması teşvik edildi.

Geleneksel çocuk oyunları sayesinde çocuklar günümüz teknoloji bağımlılığından kurtulup doğanın içinde değerler eğitimi yüksek verimli oyunlar sayesinde milli ve manevi duygularını geliştirir.